top of page

Wasaline, turvallisuusajattelun eturintamassa ympäristöystävällisessä palontorjunnassa merellä

Uudella innovatiivisella sähköautojen tulipalojen sammutusaltaalla sekä uudella käsisammuttimella, joka on kehitetty erityisesti litiumioniakkujen tulipalojen sammuttamiseen, Wasaline ottaa johtoaseman palotorjunnassa merellä. - Turvallisuus merellä on meille tärkein prioriteetti. Varustamalla aluksemme Aurora Botnia EVFS-altaalla ja AVD-sammuttimilla näin nostamme  jälleen turvallisuustasoamme, sanoo Wasalinen turvallisuuspäällikkö Birgitte Holmblad.

 



-Wasaline on suomalais-ruotsalainen varustamo, jonka pääkonttori sijaitsee Vaasassa. Varustamo liikennöi Ruotsin Uumajan ja Suomen Vaasan välillä RoPax-aluksella Aurora Botnia, johon mahtuu 935 matkustajaa ja jonka rahtikapasiteetti on 1 500 metriä kuorma- ja henkilöautoille. Suomalaisrakenteinen alus on edelläkävijä ympäristöystävällisessä merenkäynnissä. Maailman ympäristöystävällisin ropax-alus Aurora Botnia on varustettu suurella rahtikapasiteetilla. Aluksessa on erityisesti huomioitu ympäristönäkökohdat ja siinä on sekä akkuja että moottoreita, jotka toimivat erityyppisillä polttoaineratkaisuilla. Varustamolla on myös erittäin korkeat vaatimukset turvallisuustyölle.

- Laivassa on erilaisia ​​riskejä, mutta tulipalon vaara on yksi vakavimmista, Birgitte Holmblad sanoo. Hän kertoo, että merellä on huomioitava uusi riskialue, joka käsittää tuotteet, jotka sisältävät erilaisia ladattavia akkuja.

 - Meillä on oman kalustomme, kuten koneiden, akkujen ja muiden ladattavien tuotteiden lisäksi myös rahtia, joka kuuluu tähän riskiryhmään. Esimerkiksi sähköautoja sekä matkustajien matkalaukkuja, joissa ontietokoneita ja muita ladattavia tuotteita. Yhteen riskityhmään kuuluu myös pienemmät sähköajoneuvot, kuten sähköpyörät ja sähköskootterit, jotka ovat yhä yleisempiä autokansilla.

- Emme salli sähköautojen, sähköpolkupyörien ja sähköskootterien lataamista laivalla. Emme myöskään kuljeta vaurioituneita ajoneuvoja. Melkein kaksi vuotta sitten Birgitte Holmblad alkoi yhdessä miehistön ja kollegoiden kanssa etsiä paloturvallisuuslaitteita uusien riskien ennaltaehkäisemiseksi. He ovat muun muassa osallistuneet yhdessä muiden matkustajavarustamoiden kanssa uuden innovatiivisen sähköautopalojen sammutusaltaan, niin sanotun EVFS-altaan, kehitysprojektiin. Wasaline oli ensimmäinen varustamo, joka tilasi tämän altaan.

- Allas jäähdyttää auton akun tulipalon sattuessa. Sitä on helppo käsitellä ja se on osoittautunut tehokkaaksi testeissä. Samoissa testeissä tarkasteltiin myös CGS AVD -sammuttimia, jotka ovat tällä hetkellä markkinoiden tehokkain tapa estää litiumioniakkujen tulipalot. AVD jäähdyttää ja kapseloi palavan akun.

- Osallistuimme AVD-sammuttimen testaamiseen kentällä, jossa kokeilimme erilaisia ​​skenaarioita. Minusta se toimi hyvin, ja silloin päätimme ostaa sammuttimet. Nykyään AVD-sammuttimia löytyy sekä henkilö- että autokansilta. CGS AVD-sammutin on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, mikä on meille tärkeää. EVFS-altaan, AVD-sammuttimien ja sammutuspeitteiden lisäksi laivalla on myös muita tarvittavia palovarusteita. Joka viikko miehistön kanssa tehdään erilaisia ​​harjoituksia, joissa harjoitellaan erilaisia skenaarioita siitä, mitä voi riskitilanteessa tapahtua.

Birgitte Holmblad uskoo, että Wasaline on turvallisuusajattelunsa eturintamassa ja että nämä investoinnit uusiin paloturvallisuustuotteisiin nostavat varustamon turvallisuutta.

 - Meille on tärkeää olla turvallisuustyömme eturintamassa ja koska meillä on nyt useita erilaisia ​​sammutusmenetelmiä tulipalojen sammuttamiseen, meillä on mahdollisuus valita sammutusmenetelmä tilanteen mukaan.

 

 

Lisätietoja:

Ruotsiksi Melker Lang, tuotepäällikkö GPBM Nordic, melker.lang@gpbmnordic.se 

 

 

 

Faktat AVD-sammutin litiumioniakkupaloihin: CGS AVD -sammuttimia on saatavana kolmessa koossa: 2 litraa, 6 litraa ja 9 litraa. Valikoimasta löytyvät myös suuremmat sammutinvaunut. AVD-käsisammuttimet soveltuvat litiumioniakkujen ja kiinteiden metallien tulipalojen torjuntaan. Litiumionipalo on erittäin vaikea sammuttaa, koska perinteiset sammutusaineet ovat enemmän tai vähemmän tehottomia. Sammutusaine AVD on osoittautunut tehokkaimmaksi keinoksi sammuttaa tulipalot litiumioniakuissa. Pienistä luonnon mineraaleista vermikuliittihiutaleista koostuvan vesipohjaisen sammutusnesteen avulla muodostuu peitekerros, jota voidaan verrata tulta jäähdyttävään keraamiseen kuoreen. Tekniikka on suuri edistysaskel, joka vähentää kasvavaa ongelmaa yhteiskunnassa. AVD on nykyään ainoa sammutusaine, jolla on riippumattomat kolmannen osapuolen testitulokset litiumioniakkujen sammuttamiseen. CGS litiumsammuttimet on myös testattu ja hyväksytty EN3-7, CE ja Wheelmarkin mukaan.

Lue lisää sammutusnesteestä AVD: www.cgsfire.fi/avd

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page